4.   Thema: TRANSFORMATIE VAN INNERLIJKE TEGENSTELLINGEN:
De mens is geneigd om alles te benoemen maar door die benoeming creëer je dualiteit. Toch zijn er slechts schijnbare tegenstellingen want het zijn gevolgen van dezelfde energie. Licht en donker roepen elkaar in het leven, de ene bestaat bij gratie van de ander. Door bewustzijn en zelfonderzoek kun je tegenstellingen als aanvullingen gaan zien.

5.   Thema: NATUURLIJKHEID:
De natuur laat hierin volop zien wat daarmee bedoeld wordt: natuurlijkheid, het toelaten van de seizoenen in je leven en het loslaten van wat doorleefd is. Een leven leiden in verbondenheid met je eigen natuur en de natuur buiten jezelf. Op deze dag zullen we in de natuur zijn, dus breng warme kleding mee.

6.   Thema: MEDITATIE:
Er zijn veel vormen van meditatie, voor meditatie hoef je niet persé stil te zitten. Deze dag staat in het teken van actieve en receptieve meditatievormen die je stimuleren om ook in je eentje iedere dag tijd vrij te maken voor de vorm die op dit moment een meerwaarde geeft aan de kwaliteit van je bestaan.

7.   Thema: HEELHEID/VERBINDING:
Tijdens de geboorte worden we individu en ontstaat het verlangen om onszelf opnieuw te verbinden met het ideale buiten onszelf. We kunnen dat zoeken in een partner, in God of religie en in allerlei verslavingen, tot het moment waarop we gaan beseffen dat dat wat we zoeken al in onszelf aanwezig was. Pas dan kunnen we ons écht verbinden met de ander, in vrijheid.

Al-één en één-zaam krijgen dan een andere betekenis.

[terug...] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [lees verder...]