Meditatietraining

Een heel groot deel van ons leven is verbonden met werk en actie, met beweging en verplaatsing. "Druk, druk, druk" is een veelvuldig geuite opmerking in onze sociale contacten. In dit drukke bestaan ontstaat steeds sterker de behoefte aan een rustpunt in onszelf even helemaal los van de wereld om ons heen.
Meditatiebeoefening gaat over ontspanning vinden in jezelf en over verdieping en kan een verrassende, bevrijdende werking en aanvulling hebben op jouw leven.
De dynamiek van mediteren is o.a.gericht op:
- lichamelijk en geestelijk ontspannen;
- aandachtig en onbelast leren waarnemen. De dingen horen, zien, voelen en ervaren zoals ze werkelijk zijn, vrij van vooroordelen en interpretaties;
- loslaten van zich herhalende denkpatronen, van irreële verwachtingen en illusies;
- evenwicht creëren op lichamelijk, emotioneel en geestelijk vlak;
- contact maken met de innerlijke bron.
We beginnen elke bijeenkomst met een ontspannings- of visualisatieoefening om meer contact met jezelf te krijgen, zodat je daarna open en alert kunt mediteren en jezelf in stilte tegenkomen. Na de meditatie is er kort gelegenheid voor uitwisseling van ervaringen en voor het ingaan op vragen. Loszittende kleding wordt aanbevolen.

Waar: Al Nour (Blekerstraat 17, Groningen)
Wanneer: 10 woensdag- of donderdagmiddagen van 12.30 - 13.45 uur
Voor wie: medewerkers van de Belastingdienst, Roez, Provincie, UMCG en andere belangstellenden (geen meditatie- ervaring vereist)
Informatie: bij Vasu (06-45287551) of bij Frits Wiersema (050-3654231)


Voor meer informatie zie:
Inschrijving en tarieven en Aanmeldings- en annuleringsvoorwaarden