Mannengroep

Reliƫf sculptuur van twee Chinese draken die uit de muur steken op een achtergrond van blauwe wolken en zee
Image by syoclo from Pixabay

Hoe zie en ervaar jij jezelf als man? Vraag jij je ook geregeld af waar dat mannenbeeld is ontstaan en hoe het invloed heeft op jouw leven, je relatie(s), je sociale contacten, ...?

In deze groep vind je de antwoorden in jezelf. Gegrond in ons lichaam gaan we aan de slag met het vinden van een evenwicht tussen ratio en gevoel, kracht en kwetsbaarheid, aanpassingsvermogen en autonomie, doen en zijn. Samen met andere mannen kun je ervaren dat het veilig, vertrouwd, speels en inspirerend kan zijn om jezelf te ontdekken voorbij je aanpassingen en overlevingsgedrag.

Vriendschap en broederschap met andere mannen zijn belangrijke pijlers waarmee je de wereld in kunt gaan. Andere mannen vormen een spiegel waarin je je eigen grootsheid en je eigen onvolkomenheden terugziet. Je wordt gesteund, uitgedaagd en geconfronteerd om zo je eigen vragen, verlangens, talenten en tekorten te ontdekken. De thema's zullen actueel zijn en tegelijkertijd het universele en tijdloze karakter van de man bloot leggen. Voor deze groep geldt dat elke man welkom is om bij te dragen aan de plek waar we vanuit nieuwsgierigheid ons leven kunnen verrijken.